Nieuws 2017
Woefdram's Labradors

Oktober 1

Super resultaten voor ons tricolore showteam! Dubbele CACIB show in Maastricht.

Op zaterdag wint Punch de Openklas + CAC/CACIB + BOB onder Mr.J.Doval!!! Punch heeft nu alle punten voor het Nederlands Kampioenschap maar, hij is nog te jong om de titel te mogen behalen. We moeten even wachten tot begin volgend jaar.

 

Op zondag wint George de Kampioensklas + CAC/CACIB + BOB onder Dhr.A.Simons!!! Het is George zijn 3e CAC dus het wordt nog spannend of hij Nederlands Kampioen wordt voordat hij terug gaat naar Canada in november.


En Cherry wint op zondag de Jeugdklas teven en behaalde hiermee haar 3e en laatste Jeugd CAC. Cherry is nu definitief Nederlands Jeugd Kampioen!

Later behaalde ze ook nog het Res.CAC en werd ze Beste Labrador Jeugdhond. In de erering ging het geweldig, ze werd Beste Jeugdhond van Rasgroep 8 en werd Best Junior in Show-3 van alle jeugdhonden die dag!!!

Big 'thanks' to the judges!

Woefdram's Labradors

September 17

Punch wint de Openklas + het Res.CAC op de LKN Clubshow onder Mevr.Johanson (DK)!

Woefdram's Labradors

September 11

Super dag op de Duitse Labrador Clubshow in Bordesholm! Kimberlee Silva van Shadowbrook Labradors uit Amerika keurde alle Labradors.

Onze Piccadilly's Roccin' the Shades (Punch) wint de Tussenklas + VDH CAC. Zijn 4e Vdh CAC!

Int.Sh.Ch.Woefdram's Whiskey for Romeo (in bezit van Manuela Kucic en Evy Brady) won de Kampioensklas, Beste reu en BOB!!!

 

Valerie Delprat heeft een prachtige nieuwe foto van Punch gemaakt. Hij is nu 2 jaar en in een super goede conditie.

 

Woefdram's Labradors

Augustus 2017

Her en der zijn er al wat nestjes geboren van onze Punch en dan krijgen we mooie nakomelingenfoto's! Het ziet er veelbelovend uit!

 

Foto's: Chielewout, Fan't Detica, Juelsgaard

Woefdram's Labradors

29 Juli 2017

Op de Int.tentoonstelling in Rotterdam wist Cherry (Endagora Sweet Cherry) wederom de jeugdklas te winnen + het jeugd CAC.

Nog één te gaan voor het Jeugd Kampioenschap!

Verder heeft Knox een Res.CC gewonnen in Engeland! Hij heeft nu 2 CC's en 1 Res.CC!

Woefdram's Labradors

7 Juli 2017

Welkom Cherry en Texa! Deze twee prachtige teven komen onze kennel versterken.

Cherry komt uit Spanje, Endagora Sweet Like Cherry (Ch.Charm Bluveil Mr.Darcy x Ch.Endagora Sweet Like Peach)

Texa komt uit Amerika, Clearcreek Bonaventure Texas Cowgirl (Ch.Annuals Texas Ranger x Ch.Bonaventure Windfall Glory)

Cherry maakte op de Int.hondenshow in Echt een prachtig debuut. Ze won de jeugdklas + jeugd CAC en werd ook nog eens Beste Teef met het CAC!!! Keurmeester: H.Warendorf (NL)

Thanks for your trust Sonia, Liz and Benito!

Woefdram's Labradors

18 Juni 2017

Wederom een fantastische dag voor onze kennel op de Kampioenschaps Clubmatch van de NLV!

220 Labradors werden door 4 keurmeesters gekeurd.

Het hoogtepunt van de dag was toch wel dat onze Punch (Piccadilly's Roccin' the Shades) BESTE REU werd!!!

Keurmeester Vanessa Malkmus plaatste hem 1e in de Tussenklas reuen en keurmeester Hans Stigt maakte hem in de eindronde Beste reu.

 

Verder mogen we ook heel trots zijn op de twee zwarte dames die mee waren. Moeder & dochter: Mia (Cara Mia Herbu Zadora) & Summer (Woefdram's Summer Breeze).

Mia werd vorig jaar op de Clubshow Beste teef toen ze 2 weken drachtig was van Knox (die Beste reu & Clubwinnaar werd). Nu, een jaar later, weet hun dochter Summer de Jeugdklas teven van 35 inschrijvingen te winnen onder keurmeester Mrs Wiles-Fone! Mia werd 2de van de 40 ingeschreven Openklas teven.

Keurmeester Mrs.Wiles-Fone schreef over Summer:

Eyecatching black, topquality. Displaying super balance and great breed type. Well chiseled head, great body proportions with plenty of forechest. Strong bone well sprung ribs, excellent reat angulation. Covered the ground with ease when moving. Presented in excellent coat and condition and was at one with her handler. 1 Excellent + Junior CAC.

Black is back!

Woefdram's Labradors

Ook in Mei worden er weer fantastische resultaten behaald!

Op de Labrador Clubshow in Hamburg werd Punch 1e in de Openklas + VDH CAC en George werd 1ste in de Kampioensklas + VDH CAC. Voor beste reu won Punch nog het R.LCD CAC! Thanks to the judge Mrs.Tanja Nordhues (D).


Op 19 en 20 Mei werd de grootste show van Duitsland gehouden: de Europasieger in Dortmund. Op vrijdag (Europasieger, keurmeester Mrs.Waskaas en Mrs.Neuburger) waren meer dan 100 Labradors ingeschreven en ook op zaterdag (Internationale, keurmeester Mr.Frank Kane) was een mooi aantal Labs ingeschreven van rond de 90. We hebben deelgenomen aan deze mooie show met onze drie zwartjes Punch, Mia en Summer.

 

Piccadilly's Roccin' the Shades (Punch): vrijdag 1ste in de Tussenklas + 2 VDH CAC's, zaterdag 2e. Dit was zijn eerste binnenshow en hij deed het super goed. Door zijn vrolijke ringpresentatie en fantastische gangwerk heeft hij een positieve indruk achtergelaten bij veel toeschouwers.

Ch.Cara Mia Herbu Zadora (Mia): vrijdag 4e plaats Openklas, zaterdag 2e plaats Kampioensklas + volle VDH CAC en volle CACIB waardoor ze nu Duits en Internationaal Show Kampioen is!!!

 

Woefdram's Summer Breeze (Summer): vrijdag 1ste plaats Jeugdklas + Europa Jugendsiegerin 2017 + Jeugd CAC + Crufts kwalificatie! Op zaterdag 4e. Wat een prestatie voor Summer. Het was haar eerste show en ze is nog maar 10 maanden oud. Wat deed ze het goed! Tevens won haar vader Ch.Mocnys Knoxville 2 jaar geleden dezelfde titel in de jeugdklas :)

Super, super trots zijn we op het zwarte showteam! Wel erg leuk om eens op stap te gaan met 3 zwarte Labs :)

 

En het werd alleen nog maar mooier want toen we in Dortmund waren kregen we een berichtje uit Scotland van Linda McGillivray dat Knox zijn 2de CC in de UK heeft behaald!!! Zou hij dan echt een UK.Sh.Ch worden?? Nog 1 CC te gaan!

Woefdram's Labradors

Maart 2017 is nu al een super maand!

Op de Int.show in Groningen werd Mia beste teef met het CAC/CACIB. Dit was haar laatste punt die ze nodig had voor het Nederlands Kampioenschap!!!

Mia is de 6de Nederlands Kampioen voor onze kennel en tevens de eerste zwarte.

Toen volgde Crufts in Birmingham. Nog steeds 's werelds grootst hondenshow die vier dagen duurt met +/- 500.000 bezoekers, +/- 25.000 ingeschreven honden waarvan +/- 600 Labradors. Enorme klassen met altijd hoge kwaliteit honden en de keuring duurde dan ook van half 9 's ochtends tot 7 uur 's avonds.

Knox was ingeschreven in de Openclass (in Engeland kennen ze geen Kampioensklas dus alle Kampioenen zitten in de Openclass) van 43 inschrijvingen. Knox showde fantastisch en behaalde een 2de plaats!!! Super knap.

 

Knox zal vanaf nu voor een onbepaald tijd in Schotland verblijven bij Linda McGillivray van de Antonine kennel. Succes Linda & Knox!

Woefdram's Labradors

28 januari 2017

Weer fantastische resultaten! Dit keer op de Duitse Retriever Clubshow in Herrenberg.

Mia werd 1ste in de openklas van 14 inschrijvingen en behaalde hiermee haar 3e VDH CAC. Nog 2 te gaan.

George werd 4de in de openklas reuen.

Knox werd 1ste in de Kampioensklas reuen van 7 inschrijvingen en behaalde hiermee zijn 5e en laatste punt voor het Duitse Kampioenschap!!!

En Knox wist de dag mooi te eindigen door ook nog Beste Reu, Beste van het Ras en BEST IN SHOW te worden van meer dan 300 ingeschreven Retrievers!!!

Thanks to Mrs.Wiles and Mrs.Jaakkola!

 

Woefdram's Labradors

15 januari 2017

Wat een fantastische start van het showjaar en een dag om nooit te vergeten!

De Hond van het Jaar show is een hele speciale show. Honden kunnen zich kwalificeren door een 1ste, 2de of 3de plaats te behalen in de Rasgroep op een show of door 'Clubwinnaar' te worden. Het zijn dus honden van hoge kwaliteit die daar aan mee mogen doen. Afgelopen jaar wisten maar 3 Nederlandse Labradors zich te kwalificeren en Knox was er één van.

 

In 2015 wist Knox al Reserve Beste Hond van Groep 8 te worden! Dit was een fantastisch resultaat maar dit jaar overtreft hij het door.... BESTE HOND VAN RASGROEP 8 VAN 2016 te worden!!!

We zijn super, super trots!

Woefdram's Labradors

10 December 2016

Een mooie afsluiter van het showjaar. George behaalde op de Holland Cup en de Winnershow het Res.CAC!!!

Geshowd door onze vriendin Kelly, bedankt Kelly!

 

George heeft nu in 3 Nederlandse shows al 1.5 punt voor het Nederlands Kampioenschap!

Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond & succesvol 2017!

Woefdram's Labradors

6 November 2016

Een super start voor George op z'n eerste show in Nederland!! Hij won de Kampioensklas + CAC/CACIB in Bleiswijk onder Mevr.Toeters-Riethof!

Woefdram's Labradors

Oktober 2016

Het is alweer even geleden dat de website is aangepast met nieuwtjes. Facebook gaat tegenwoordig sneller ;)

Maar dit betekent niet dat er geen nieuws was in onze kennel. O.a kunnen we vertellen dat Mia bij ons zal blijven. Ze heeft van de zomer een prachtig nest met Knox gehad en Mia zal nu bij ons verblijven en niet terug gaan naar Polen. We kijken er naar uit om haar in 2016/2017 verder te showen en proberen haar Nederlands en Internationaal Kampioenschap af te ronden.

Verder hebben we in de maand Oktober een mooie nieuwe reu mogen verwelkomen uit Canada. George staat inmiddels op de reuenpagina. En binnenkort volgt er nog iets leuks ;)

Op het showfront was er ook veel succes! Knox werd naast zijn Nederlands Kampioenschap wat hij in Rotterdam behaalde, ook nog eens Benelux Winner in Maastricht!!!

Hier vieren we Knox zijn Kampioenschap in Rotterdam.

... en dit was de 'happy BOB family' op de Benelux Winner show in Maastricht

Woefdram's Labradors

29 Mei 2016

Een fantastische dag op de Clubshow van de Nederlandse Labrador Vereniging! Een mooie inschrijving van 250 Labradors werd gekeurd door 5 keurmeesters. Wij hadden Knox en Mia ingeschreven.

Knox werd 1ste geplaatst in een grote openklas en won BESTE REU & CAC onder Mevr.Warendorf!!!

Mia werd 1ste geplaatst in een grote openklas en won BESTE TEEF & CAC onder Mrs.Hodge!!!

"Doing the double" op de NLV Clubshow is erg bijzonder en voelt erg speciaal. We zijn super trots op onze honden! Voor Beste van het Ras showde Marian Mia en Sander showde Knox. Hoe bijzonder om te 'strijden' voor BOB met 2 honden die van jezelf zijn...

Knox werd BOB en dus CLUBWINNER 2016!!!

Big thank you to the judges and to our friends for the support. It's been a day we'll never forget :)

Woefdram's Labradors

16 Mei 2016

Een super leuk showweekend in Oostenrijk achter de rug. Het 30-jarig bestaan van de Oostenrijkse Retriever Club werd gevierd met een dubbele Clubshow waar Mrs.Carpanini & Mrs.Marskell keurden.

Knox deed het weer geweldig. Op zondag werd hij 1ste in de openklas + CAC + Beste reu onder Mrs.Marskell. Knox zijn dochter 'Wahnahnish Lets Get Lucky' werd op zondag Beste Puppy Teef!

Woefdram's Labradors

27 Maart 2016

Thrilled! Overwhelmed! On cloud 9! Het is lastig om de juiste woorden te vinden voor de prestatie die Knox afgelopen weekend in Engeland heeft geleverd!

Zaterdag vertrokken we richting Maidstone om op zondag mee te kunnen doen aan de Kent, Surrey & Sussex Labrador Clubshow. Er waren +/- 215 Labradors ingeschreven. Knox stond in de Openclass, een klas vol Kampioenen. De keurmeester plaatste hem op 1! Voor de reu die begin deze maand het CC op de Crufts won. Alle klaswinnaars kwamen terug en de keurmeester Mrs.McGillivray verkoos Knox tot BESTE REU met het Engelse CC!!!

Later moest Knox tegen de beste teef en beide keurmeesters stemden ermee in dat Knox BEST IN SHOW werd! Het is een van de meest speciale showmomenten ooit. Het winnen van een CC in Engeland, zeker op zo'n Clubshow, is een hele eer.

Dit is een foto van Knox, die geen idee heeft van wat hij heeft gepresteerd. Zittend in de Eurotunnel, op weg naar huis.

Woefdram's Labradors

Maart 2016 - Crufts

Knox wist zich vorig jaar te kwalificeren voor Crufts op de Europasieger show. We zijn al een aantal jaar niet op de Crufts geweest dus het was leuk om het avontuur weer eens aan te gaan. Er waren enorm veel Labradors ingeschreven (ruim 600) en de klassen waren erg groot. Knox deed weer erg zijn best en behaalde een mooie 3de plaats in Mid Limit!!!

Tevens werd Antonine Honolulu (uit Knox zijn eerste nest) met een leeftijd van 8 maanden BESTE LABRADOR PUPPY! Wat een prachtige pup.

Woefdram's Labradors

23 Januari 2015

Vandaag was het Ferguson's dag! Een mooie inschrijving met goede honden onder Dhr.Rutten.

Ferguson werd beste reu met CAC/CACIB en werd ook nog Beste van het Ras - BOB!!!

Woefdram's Labradors

Showjaar 2016 gaat met een knaller van start!

10 Januari gingen wij naar de 'Hond van het Jaarshow' in Amersfoort die georganiseerd wordt door de Raad van Beheer. Het is geen normale tentoonstelling met kampioenschapspunten maar je moet voor deze show worden uitgenodigd. Als je met je hond op tentoonstellingen in de Rasgroep een 1ste, 2de of 3de plaats behaalt (of Clubwinnaar wordt op een Clubshow) dan kwalificeer je je voor deze show. Ofwel alleen de top komt daar.

Knox heeft in Mei 2015 de Rasgroep gewonnen in Arnhem en in Oktober 2015 won hij wederom de Rasgroep op de show in Hazerswoude. Dit is op zich al een hele bijzondere prestatie. Ten eerste omdat Knox nog niet eens 2 jaar oud is en ten tweede omdat Labradors overkomen als een 'simpel' ras t.o.v. rassen zoals de Cocker, Spaniels of Golden Retriever en hierdoor in de Rasgroep bijna nooit iets presteren.

Het was de eerste keer voor ons dat we naar de Hond van het Jaarshow gingen. Het is een fantastisch goed georganiseerde show waarbij iedereen nestjes gekleed is en waar een goed sfeertje hangt. Nederlandse keurmeesters komen deze dag kijken maar er was ook een grote tribune voor bezoekers. De showring heeft de vorm van een catwalk en er zijn veel fotografen aanwezig. 's Avonds hebben ze op tv bij Hart van Nederland er ook iets over laten zien.

Knox behoort in Rasgroep 8 (Retrievers en Waterhonden) en deze bestaat uit 22 rassen. Niet van elk ras was er een hond gekwalificeerd en voor sommige rassen zijn er meerdere honden gekwalificeerd. Zo waren er 4 Labradors gekwalificeerd en het totaal aantal honden in Rasgroep 8 was 33.

Omdat ze niet alle 33 in de ring pasten werd de groep gesplitst. Knox zat bij de eerste groep. Hij deed het fantastisch en liep op de catwalk alsof hij het elk weekend doet. Na de individuele keuring van elke hond maakte de keurmeester Mevrouw Will Schrander een voorselectie en koos 5 honden uit. Knox zat erbij!

Hierna volgde de tweede groep, ook hier werd een selectie gemaakt en toen moesten we allemaal (+/- 10 honden) terugkomen. Wederom maakte ze een selectie van 6 honden waar Knox bij hoorde. Deze line-up was fantastisch. De andere 5 honden (Engelse Cocker, Welsh Springer, Lagotto, Portugese Waterhond en Golden) zijn prachthonden die allemaal hoge ogen gooien op tentoonstellingen. Uit deze line-up werden twee honden gekozen: Hond van het Jaar 2015 Rasgroep 8 en een Res.Hond van het Jaar 2015 Rasgroep 8. Winnaar werd de Portugese Waterhond en tot onze grote verbazing & vreugde werd Knox verkozen tot "Res.Hond van het Jaar 2015 van Rasgroep 8" !!!

Onze kanjer!

Met dank aan Mevr.Tuus van Adrichem Boogaerd-Kwint en Dhr.Hans Boelaars die Knox hebben gekwalificeerd door hem de Rasgroep te laten winnen in Arnhem en Hazerswoude. Veel dank aan de keurmeester op de Hond van het Jaarshow, Mevr.Will Schrander.

Woefdram's Labradors

13 December 2015

Amsterdam Winnershow met 107 inschrijvingen!

Knox werd 3de geplaats in de Tussenklas reuen en Cara Mia behaalde een 1ste plaats + het Res.CAC.

Aangezien de Beste Teef al Nederlands Kampioen is, krijgt Mia 2 volle CAC's en het CACIB. Mooie afronding van het showseizoen!

Woefdram's Labradors

5 December 2015

Afgelopen weekend zijn we voor een show naar Wels (Oostenrijk) gereden. De Labradors werden gekeurd door de Zweedse keurmeester Hans Rosenberg en hij had een mooi aantal inschrijvingen. De resultaten zijn wederom super!

Ferguson werd 2de geplaatst in de Kampioensklas + Res.CACA.

Knox werd 1ste geplaatst in de Tussenklas + CACA en werd ook Beste reu met het CACIB. Hierna werd hij nog BOB en wist een 2de plaatsing te behalen in Rasgroep 8!

1800 km verder maar we zijn super trots op hem!

Woefdram's Labradors

14/15 November 2015

Wat een fantastisch showweekend in Karlsruhe! De keurmeesters waren Mr & Mrs Pollock uit Engeland en ze hadden beide dagen een mooie inschrijving van ongeveer 70 Labradors. We gingen op stap met de tricolore :)

Onze bruine reu Ch.Madabouts Ride on to Handy Hill (Ferguson)...

Dag 1: Winnaar van een zware Kampioensklas + VDH CAC. Dit is zijn 3de, nog 2 te gaan!

Dag 2: 4de in de Kampioensklas.

Een keurverslag van hem: Chocolate with lovely eyecolour. Good headshape & expression. Lovely neck and shoulders. Good depth & forechest. Good bone & neat feet. Lovely topline and tailset. Good strong quarters. Moved very well. Like his overal balance.

 

Onze zwarte dame Cara Mia Herbu Zadora (Cara Mia)...

Dag 1: Winnaar Tussenklas teven + VDH CAC.

Dag 2: Winnaar Tussenklas teven + VDH CAC + LCD CAC + BOS + Siegerin Karlsruhe'15!

Een keurverslag van haar: Quality bitch. Full of breedtype. Stands foursquare. Lovely balanced head & good eyecolour. Soft expression. Front & rear so well developed. Excellent topline & tail. Good bone and feet. Moves very well. Good free action front and rear.

 

Maar onze gele reu Mocnys Knoxville (Knox) wist wederom de show te stelen!!!

Dag 1: Winnaar Tussenklas reuen + VDH CAC + LCD CAC + CACIB + BOS + BOB + Sieger Baden'15

Dag 2: Winnaar Tussenklas reuen + VDH CAC + LCD CAC + BOS + BOB + Sieger Karlsruhe'15 + BIG1!!!

Een keurverslag van hem: Well balanced dog. Again the head well balanced and typical of the breed. Good eyeshape. Correct tailset. Neck flowing into well placed shoulders. Super depth and forechest. Good bone and neat feet. Excelent topline and tailset. Strong quarters. Moved very well. In tip top condition.

Happy!

 

Woefdram's Labradors

7 November 2015.

Na een rustige periode wat shows betreft, ging het vandaag weer met een knaller van start. Knox ging, samen met onze Poolse dame Cara Mia, mee naar de show in Bleiswijk. Mia werd op haar eerste show 1ste geplaatst in de Tussenklas teven. Een mooi begin!

Knox werd ook 1ste geplaatst en wist verder nog het CAC/CACIB te winnen. De start voor zijn Internationale Kampioenschap is gemaakt! De keurmeester vond hem geweldig en maakte hem ook Beste van het Ras.

In de erering wist Knox bij de selectie te komen van de beste 6. Toen de groepskeurmeester Hans Boelaars overging tot plaatsen waren we super blij toen hij Knox eerste zette. Knox wint voor de 2e keer de Rasgroep!!!

Niet veel later werd de Best in Show keuring gedaan. Knox werd als 4de geplaatst, ofwel 4de van de ruim 1600 honden vandaag!

Woefdram's Labradors

19 Juli 2015

Retriever Clubshow Mertert, Luxembourg.

Een bloedhete dag maar de jongens deden het weer goed. Knox is al Nederlands Jeugd Kampioen en Europa Jugendsieger '15 maar wij wist vandaag met zijn 16 maanden ook nog Luxemburgs Jeugd Kampioen te worden!!! Ferguson behaalde een 4de plaats in de Kampioensklas.

Woefdram's Labradors

31 Mei 2015

Ferguson wint de Kampioensklas op de NLV Clubshow! 240 Labradors waren ingeschreven!

De Engelse keurmeester Mr.A.Ellis vond hem erg mooi en schreef het volgende: "Lovely head and expression. Correct length of muzzle. Correct eyeshape and colour. Good front angulation, good level topline. Good dense coat of correct texture. Short coupled. Good topline and tailset. Good turn of stifle. Moved well!"

Woefdram's Labradors

24 Mei 2015

Knox is afgelopen weekend op de show in Arnhem Nederlands Jeugd Kampioen geworden! Hij wist zijn 3 Jeugd CAC's in drie opeenvolgende shows te behalen.

Verder werd Knox in Arnhem ook Beste reu en behaalde het CAC. Dit is zijn 4de Kampioenschapspunt en dat met een leeftijd van 14 maanden! Hij heeft dus alle nodige CAC's voor het Nederlands Kampioenschap maar moet tot 27 maanden wachten voor de titel.

De keurmeester Meneer Doedijns vond Knox een prachtige hond en benadrukte zijn prima ringpresentatie en ringgedrag. Dit werd beloond met BOB.

In de erering streed hij tegen 21 andere rassen in Rasgroep 8. Keurmeester Mevr.van Adrichem Boogaerd-Kwint was weg van hem en plaatste hem eerste!!! Hij behaalde hiermee gelijk zijn kwalificatie voor de Hond vh Jaarshow welke in februari 2016 gehouden zal worden.

De volgende dag (25 Mei) gingen we terug voor de Best in Show keuring. Hier streed hij tegen de 9 andere Rasgroep winnaars voor BIS. De keurmeester Meneer Wieldraaijer plaatste hem 4de. Wat een prestatie, super trots zijn we!

Woefdram's Labradors

9 & 10 Mei 2015

Een top show weekend in Duitsland voor Knox en Ferguson!

Zaterdag was de Duitse Labrador Clubshow in Alpen. De Deense keurmeester Mr.Sorensen had een mooie inschrijving van ongeveer 80 Labradors uit diverse landen. Knox won de jeugdklas reuen + Jeugd CAC en werd later ook nog Beste Jeugdhond van het Ras!

Onze bruine Canadees Ferguson werd 2de in de Kampioensklas reuen en won ook nog het Res.CAC! Hij heeft duidelijk geen last van een jetlag want Ferguson is vrijdagochtend aangekomen uit Canada ;)


Zondag op de Europa Sieger show in Dortmund was weer een mooie inschrijving van ongeveer 90 Labradors. De Zweedse keurmeester Mr.Rosenberg keurde de Labradors. Knox won wederom een sterke jeugdklas + Jeugd CAC en werd hiermee Europa Jugendsieger 2015. Daarnaast kreeg hij ook nog een mooie Crufts kwalificatie.

Ferguson won de sterke Kampioensklas van 11 inschrijvingen en won het Res.CAC/Res.CACIB.

Knox moest voor Beste Reu strijden tegen Chance, een zoon van onze Troy. Knox werd Beste Reu en als klap op de vuurpijl ook Beste van het Ras (tegen Page, een dochter van Ulysses). Knox eindigde later bij de laatste 7 van rasgroep 8 in de erering.

Het was een fantastisch weekend, helemaal omdat Henry Morin (Ferguson's eigenaar uit Canada) erbij was. Hij was super trots om Ferguson het zo goed te zien doen op zijn eerste shows in Europa!

Woefdram's Labradors

4 en 5 April 2015

Het was de eerste keer dat we onze jonge reu Knox hebben geshowd in de jeugdklas. Hij heeft het súper gedaan! Op zaterdag behaalde hij onder de Italiaanse keurmeester Mr.Bezzecchi een 1ste plaats in de Jeugdklas reuen en won daarmee zijn eerste Jeugd CAC. Later werd hij ook nog Beste reu en won daarmee het CAC. De keurmeester vond Knox "something special" en maakte hem ook beste van het ras en dat terwijl hij nog maar net een jaar oud is! In de erering wist Knox zelfs tot de laatste zes te komen in Rasgroep 8.

Zondag behaalde hij onder de Finse keurmeester Mrs.Ylä-Mononen wederom het Jeugd CAC en het volle CAC. Nog maar één Jeugd CAC te gaan en hij is Nederlands Jeugd Kampioen! :)

Knox is inderdaad "something special" en we kijken alweer uit naar de volgende show!

Woefdram's Labradors

21-02-2015

Wederom een fantastisch showweekend voor onze kennel. Ditmaal in Hoogstraten, België.

Poker en Toby gingen mee en ze werden gekeurd door Mevr.Iren Naarits uit Estland. Toby werd 2de geplaatst in een goede Jeugdklas. Hij was 6 maanden niet op een show geweest maar showde geweldig. Hij is ingeschreven voor diverse shows komend voorjaar.

Poker werd 1ste in de Kampioensklas. De keurmeester vond hem geweldig en gaf hem het CAC/CACIB in een goed deelnemersveld. Met dit CACIB is hij nu definitief INTERNATIONAAL SHOW KAMPIOEN! Hierna werd hij ook nog BOB en behaalde een mooie 3de plaats in de Rasgroep. Trots zijn we!

Woefdram's Labradors

Nieuws 2014

21 December 2014

Wat een mooie afsluiting van het showjaar 2014! Vandaag gingen we met Poker en George naar de Kerstshow in Cuijk waar keurmeester Dhr.Stigt zoveel inschrijvingen had dat de baby- en puppieklassen aan een andere keurmeester werden gegeven en er ruim voor de show een stop is gezet op de mogelijkheid om in te schrijven.

George behaalde een mooie 3de plaats in de Jeugdklas waar 17 reuen waren ingeschreven. Hij is nu 3 keer geshowd en behaalde een 1ste, 3de en 3de plaatsing in goede competitie.

Poker viel in de smaak en de keurmeester maakte opmerkingen zoals "prachtige, mannelijke rasvertegenwoordiger, zachte innemende expressie" en sloot zijn keurverslag af met "Super hond!!". Poker werd Beste Reu en won het CAC/CACIB en werd hiermee definitief NEDERLANDS KAMPIOEN!!! Het is bijna onwerkelijk hoe snel Poker Kampioen is geworden. Poker is nog niet eens 4 maanden bij ons en hij werd binnen 6 shows Kampioen. Hier zijn wij erg trots op! Wij bedanken de keurmeesters Mr.Kiss, Mevr.Mensink en Dhr.Stigt voor het zien van Poker's kwaliteiten. Volgend jaar hopen we Poker Internationaal Kampioen te maken, hij heeft nog maar 1 CACIB nodig in het buitenland.

 

Woefdram's Labradors

1 November 2014

Vandaag mocht George (Lab Lodur's Keep on Rolling) mee naar de show in Bleiswijk. Het was zijn eerste show en hij zet gelijk een mooie prestatie neer. Hij wordt namelijk 1ste in de Jeugdklas reuen en pakt zijn eerste Jeugd CAC. Na deze mooie start zijn wij benieuwd naar de resultaten van komende maanden...

Woefdram's Labradors

18 Oktober 2014

Ulysses is Duits Kampioen geworden op de Bundessieger show in Dortmund! Hij won een sterke openklas + 2 VDH CAC's en won in de eindronde ook het Res.CAC onder de keurmeester Philippe Lammens. Hierdoor behaalde hij zijn laatste punten voor het Kampioenschap. Ulysses heet vanaf nu officieel CH.Time Square Ulysses. We zijn heel trots en het feit dat zijn Amerikaanse eigenaresse Amy Oles erbij was, maakte het extra bijzonder.

Ulysses wordt eens goed bekeken door de keurmeester en stagiair.

Maandag 20 Oktober is Ulysses terug naar Amerika gevlogen. In het anderhalf jaar dat Ulysses bij ons is geweest hebben we een ongelofelijke leuke tijd gehad en we zijn blij dat het bekroond is met een Kampioenschap, want dat verdient hij zeker! Zijn nakomelingen zullen de komende jaren nog volop in de Europese showringen te zien zijn, want hij is vader in 15 landen.

Thank you so much for your confidence and trust, Amy!

Woefdram's Labradors

5 Oktober 2014

Een super dag voor Poker in Zwolle. Hij wint de Kampioensklas + CAC/CACIB + BOB en behaalt een 2de plaats in een sterke rasgroep! Super trots zijn we!

Woefdram's Labradors

21 September 2014

Weer een goede dag voor onze kennel op de jubileum Clubshow van de Labrador Kring Nederland.

Poker wint een goede Kampioensklas. Later wint hij ook het Res.CAC en 2 punten voor het Nederlands Kampioenschap waardoor hij al op de helft voor z'n Nederlands Kampioenschap zit!

Zijn zoon Knox werd 2de in de Puppyklas reuen.

Woefdram's Labradors

14 September 2014

Een leuke dag met mooie resultaten voor onze honden op de jubileum Clubshow van de Nederlandse Labrador Vereniging, met totaal 223 ingeschreven Labradors.

Knox werd 1ste in de Puppyklas reuen en later op de dag verkozen tot Beste Pup van de Show!

 

 

Ulysses werd 2de van de 25 ingeschreven reuen in de Openklas. Op deze show waren 18 nakomelingen van onze reuen ingeschreven. De meeste zijn van Ulysses en deden het erg goed. Gefeliciteerd!

Toby werd als één na jongste deelnemer in de klas met zijn net 9 maanden, 2de van de 15 ingeschreven Jeugdreuen!

 

Poker werd op zijn eerste show in Nederland 3de in de Kampioensklas reuen!

 

Woefdram's Labradors

7 September 2014

Na een paar maanden "showrust" maakten we vandaag een mooie come-back op de Benelux Winner show in Rotterdam.

Onze Toby (A Sense of Pleasure's Spot On) werd op de dag 9 maanden en kon dus net in de Jeugdklas. Hij behaalde een 4de plaats in deze goede klas.

Ulysses behaalde een 1ste plaats in de openklas en de keurmeester schreef over hem: Excellent type, very nice coat and beautiful head. Excellent neck and very balanced construction. Nice strong rear. Correct body. Very nice sidegate and parallel movement. Beautiful presentation. Very honest to the breedtype.

En onze Poker zoon Knox (Mocny's Knoxville) werd met zijn 5.5 maand, Beste Baby van het Ras en werd BIS-4 van alle Baby's in de erering! Een prachtig showdebuut voor deze showman.

Woefdram's Labradors

1 September 2014

Afgelopen weekend heeft Sander de teven op de Finse Labrador Clubshow gekeurd. Een hele grote inschrijving en prachtige honden!

Dit waren de winnaars:

Op de terugweg kwam Poker mee. Een prachtige gele reu die voor een tijdje bij ons zal verblijven.

Woefdram's Labradors

9 Mei 2014

Ulysses laat weer van zich horen in Dortmund! Hij wint net als vorig jaar de Openklas + 2 VDH CAC's! Hij is nog maar één VDH CAC verwijderd van het Duits Kampioenschap!

Verder hebben we nog meer goed nieuws. De lease van Ulysses is verlengd, dit betekent dat Ulysses t/m November 2014 bij ons in Nederland zal wonen!

Woefdram's Labradors

8 Februari 2014

Super start van 2014! Polar wint de Kampioensklas, pakt het CAC, wordt BOB en wordt in de erering ook nog eens 3de in een hele sterke Rasgroep 8!

 

Polar's keurverslag, geschreven door Dhr.Simons, was weer prachtig:

Blonde reu van 3 jaar, uitmuntend rasbeeld met mooie hals/rugbelijning. Compact lichaam. Mannelijk hoofd met goede stop. Prima oog/oor/gebit. Goede voorborst, prima ribwelving. Goed gehoekt voor en achter, prima otterstaart en mooie staartaanzet. Beweegt met goede paslengte en goede stuwing vanuit de achterhand. Goede vacht. Prima temperament.

Het was een hele gezellige dag met goede resultaten, ook voor vrienden.

Ulysses nakomelingen presteren super! O.a wordt Jill's Summer Splash of Sir Geof Beste Baby Reu en Wahnahnish Indiana wordt Beste Puppy van het Ras!

Dit is Maple, die beste pup werd, net 6 maanden oud:

Woefdram's Labradors

In Januari komen we even bij van alle feestdagen...

Woefdram's Labradors

2013

Prachtige afsluiting van showjaar 2013: CAC/CACIB voor Polar in Cuijk!

Looking back at 2013, we can be very proud of 'our' boys: Micah, Ulysses and Polar have won 13 CAC's in Holland, Germany, Belgium and Luxembourg. We're very much looking forward to 2014. Happy Holidays to everyone!

Woefdram's Labradors

7 September 2013

"Polar is on a roll" zoals ze zo mooi in Engeland zeggen! Ofwel, Polar did it again!

Polar wordt 1ste in de Kampioensklas, wint het CAC/CACIB en wordt hiermee Luxemburgs Kampioen! Daarna werd hij ook nog Beste van het Ras!

Polar met de winnaar uit de Openklas, strijdend voor het CAC.

Polar met de keurmeester. Ze vond het een geweldig hond met super balans en zeer stabiel gangwerk.

 

Ulysses werd knap 2de in de Openklas + Res.Lux.CAC

Daarna was het wachten op de erering. Het duurde erg lang maar het was het waard! De Italiaanse keurmeester Mrs.Ceccarelli kon haar ogen niet van Polar afhouden dus stiekem hoopten we bij de top 3 van de 20 honden in rasgroep 8 te zitten. Polar werd als eerste uitgekozen tijdens de voorselectie van 6 honden. Daarna werden ze alle zes individueel bekeken door de keurmeester en werd het gangwerk beoordeeld. Polar had blijkbaar een fanclub want tijdens het lopen werd er vanaf de zijlijn door mensen geklapt. Toen alle zes de honden waren bekeken schreef de keurmeester haar keuze op een papiertje en gaf dit lijstje aan de omroeper. Nr.3 werd geplaatst (een Amerikaanse Cocker Spaniel)... nr.2 werd geplaatst (een Kooikerhondje) en nr.1 is... de Labrador Retriever!

We waren 's avonds om 23:30 weer thuis. Helaas gaan we zondag niet terug voor de Best in Show competitie want Polar heeft ander "werk" te doen de komende dagen :)

Het was weer een dag om nooit te vergeten! Big thanks to the judges Mrs.Melchior-Schlechter & Mrs.Caccerelli!

Woefdram's Labradors

1 September 2013

Succes na succes voor Polar en Ulysses!

Zondag 1 September werd de European Dogshow van 2013 in Geneve, Zwitserland gehouden. Dit is een show die één keer per jaar gehouden wordt, ergens in Europa. Dan Ericsson uit Zweden van de Raglan kennel keurde de Labrador reuen en Rosemarie Wild van de Toopiness kennel de teven. De European- en World Dogshow staan er om bekend voor het relatief grote aantal inschrijvingen en hoge kwaliteit aan honden omdat veel fokkers van ver reizen om hun beste honden te laten zien op deze bijzondere show.

Ulysses kreeg een mooie 3de plaats in een grote en sterke openklas! De keurmeester vond Ulysses een reu met bijzonder goede eigenschappen. Hij was één van de weinige zwarte reuen die een plaatsing behaalde.

Polar kreeg een 2de plaats in de Kampioensklas achter meervoudig World Winner Loch Mor Romeo uit Italië. Toen Romeo het CAC behaalde met de titel EW'13 mocht Polar terug komen om te strijden voor het Res.CAC en de titel Vice EW'13. De keurmeester vond de keuze tussen Romeo en Polar al erg lastig in de Kampioensklas dus toen Polar terug de ring in kwam besloot hij het Res.CAC al snel aan Polar te geven.

Polar is Vice European Winner 2013 !!!

Woefdram's Labradors

25 Augustus 2013

Super resultaten op de Internationale Tentoonstelling in Rotterdam!

Polar behaalt een 2de plaats in de Kampioensklas en Ulysses wordt 1ste in de Openklas + CAC/CACIB + BOB + BIG5!!!

Marijke, gefeliciteerd met de Ned.Kamp titel voor Preton Nicol!

Woefdram's Labradors

10/11 Augustus 2013

Afgelopen weekend was de "back to back" Clubshow in Stolberg, Duitsland, van de Duitse Labrador Vereniging. Zaterdag was de nightshow waarbij Mr.Mills van Lembas Labradors de reuen keurde en Mr.Rawlinson van Halshimoor de teven. De show had een super inschrijving, er waren veel mooie honden en de show duurde echt tot zonsondergang. We waren super blij toen Mr.Mills Ulysses 2de plaatste in een grote Openklas reuen van 17 inschrijvingen.

Polar kreeg een 1ste plaats in de Kampioensklas + het CAC, Beste Reu en maakte hem samen met Mr.Rawlinson BEST IN SHOW!Vandaag keurde Mrs.Rawlinson alle Labradors. De show begon om 10 uur en eindigde rond 17:00 uur. Ulysses kreeg wederom een 2de plaatsing (17 inschrijvingen) en Polar een 1ste plaats + CAC + Beste Reu! We zijn super blij!

Thank you to all judges, het showbestuur voor de goede organisatie en de sponsors voor alle mooie prijzen!

Woefdram's Labradors

16 Juni 2013

Micah's showcarriere op "het continent" is geweldig afgesloten. Na 15 maanden showen heeft Micah het volgende gewonnen:

1x BIS, 1x Res.BIS, 2x BIS-3, 1x BIS-9, 5x BIG, 9x BOB, 14x CAC, 2x Res.CAC, Rheinland Sieger '12, Dutch Champion, Bundessieger 2012, Winner 2012, Multiple Crufts qualified, Luxembourg Champion, International Show Champion

... en vandaag voegen we trots CLUB WINNER 2013 toe!

Micah won de openklas, werd beste reu en Beste van het Ras! In totaal waren 320 Labradors ingeschreven.

Dit is een geweldige prestatie waar wij ongelofelijk trots op zijn! Wij bedanken de keurmeester Mrs.Gawthorpe voor deze geweldige dag. Een dag om nooit te vergeten.

Over 2 weken zullen we Micah terugbrengen naar zijn eigenaren in Engeland, Fam.Neachell. Wij zijn de Fam.Neachell ongelofelijk dankbaar voor het vertrouwen en dat Micah 15 maanden bij ons heeft mogen wonen. We hebben enorm van hem genoten. Truly a once in a lifetime dog! We zullen hem zeker gaan missen. Tot ziens Micah! X

Bedankt voor de prachtige foto's Bianca!

BOB (Micah) en BOS (Ch.Esmeralda of Misty Dreams) met alle keurmeesters: Mrs.Gawthorpe, Mrs.Bailiss, Mr.Mills, Mr.Kiss, Mr.Gawthorpe

"The day after", gewoon weer lol op het strand!

Woefdram's Labradors

13 April 2013

Micah won de Kampioensklas + CAC/CACIB + BOS + BOB in Antwerpen! De keurmeester was Mrs.Muldoon uit Ierland.

Woefdram's Labradors

31 Maart 2013

Het is alweer even geleden dat we iets nieuws te melden hadden. Vandaag vertrokken we richting Luxemburg met Micah. Hij won daar de Kampioensklas en werd hierdoor Luxemburgs Kampioen! Verder behaalde hij het CAC/CACIB en werd Beste reu. Door dit Internationale CACIB werd hij ook nog eens Internationaal Show Kampioen!!!

Thanks to the following judges for giving him the CACIB's: Mrs.Luik-Grevelingen, Mr.v.d Berg, Mrs.Müller, Mrs.Marshall, Mr.Gawthorpe, Mr.Wellens and Mr.Iversen.

 

Vrolijk zoals altijd!

Samen met de teef voor BOB

Woefdram's Labradors

Nieuwsarchief 2012 (klik hier voor het volledige nieuwsjaaroverzicht van 2012)

 

25 November - Winnershow te Amsterdam

Dit was voor ons alweer de laatste show van 2012 en het is afgesloten op een geweldige manier!!!

Micah werd Winner 2012, BOB (W.Wellens), Rasgroep Winaar (R.Doedijns) en Res.BIS (J.Wauben) van 4500 ingeschreven honden!!!

Gefeliciteerd Ria met je Jeugd Winster/ Winster 2012!

Terugkijkend naar de afgelopen showjaren zeggen we steeds dat het een topjaar was en dat het bijna niet beter kan. Maar 2012 was wéér specialer en beter dan 2011!

Uitschieter op het gebied van showprestaties in onze kennel is natuurlijk onze Engelse boy Micah. In een korte periode heeft hij 10 CAC's gewonnen waarvan 7 BOB. 5 keer de rasgroep gewonnen, 2x BIS3, 1x Res.BIS en 1x BIS! Een absolute topprestatie voor een Labrador en hij heeft al in diverse kranten/ hondenmagazines gestaan.

Onze James is iets minder geshowd want hij is nog erg jong en heeft op dit moment alles al behaald wat er te behalen valt. Zijn Jeugd Kampioenschap en Bundes Jugendsieger titel zijn als kers op de taart.

Bij deze willen we de keurmeesters nogmaals bedanken voor het waarderen van onze honden!

Wij wensen onze vrienden en kennissen prettige feestdagen en een gelukkig, succesvol en warm 2013!