Wie zijn wij?

Woefdram's Labradors

In 1994 kochten wij onze eerste labrador Fogel Hlara Miss Lowe (DJ).
Na een periode van jachttraining, shows en te hebben voldaan aan de gezondheidseisen
van de NLV fokten wij ons eerste nestje in 1996.

Fogel Hlara Miss Lowe

Na een aantal jaar kochten wij bij Tintagel Winds Labradors in Frankrijk onze eerste reu Otterly True Blue of Tintagel Winds (Catcher).


Otterly True Blue of Tintagel Winds

Wij combineerden hem met DJ waarvan wij de prachtige blonde dame Woefdram's Glamour Girl (Genny) aanhielden.

Woefdram's Glamour Girl

Na het lopen van enkele shows kreeg Genny een nestje van de Franse reu Multi Kampioen "Olé".
Van deze combinatie hielden wij 2 teefjes aan, waarvan 1 blond en 1 zwart. Woefdram's Ivory Isabella en Woefdram's Irresistible Iris.


Woefdram's Ivory Isabella Woefdram's Irresistible Iris

Isabella is de moeder van onze eerste Kampioen: Woefdram's No Fear (Pixie). Pixie heeft enorm hoog gepresteerd en heeft vele Kampioenschappen op haar naam staan. 20x CAC, 8x Res.CAC, 7x BOB, 2x Jeugdwinster '06 (in NL en Oostenrijk), Schallaburg Jugendsieger '06, Bundessiegerin '07, 1ste plaats Openklas + CAC World Dogshow 2008, Oostenrijks Kampioen, Beste Teef op de Regionale NLV Clubmatch 2008, Duits VDH Kampioen, Nederlands Kampioen, gekwalificeerd voor de Hond van het Jaarshow, gekwalificeerd voor Crufts, Studbook number (UK), Internationaal Show Kampioen, Rheinlandsiegerin 2010

Pixie 

In 2006 importeerden wij een gele teef genaamd Ramsayville Raquel Welch.
Timber is een mooie teef met goede lijnen die ons erg aanspreken. Na 2 jaar bij ons te zijn geweest is ze in Juni 2008 terug naar Schotland gegaan.

Ramsayville Raquel Welch

Maar voordat Timber terug naar Schotland ging heeft ze ons nog een prachtig, lief en gezond kind achter gelaten: Woefdram's True Blue (onze eerste Nederlands Jeugd Kampioen). Na haar jeugd Kampioenschap is Blue de tweede gele teef in onze kennel geweest die zeer succesvol was. Een op & top showgirl met prachtige resultaten en titels: 19x CAC, 7x Res.CAC, 5x BOB, 7x Jeugd CAC, Rheinland Jugendsiegerin '09, Nederlands Jeugdkampioen, Duits VDH Jeugdkampioen, Bundessiegerin '09, gekwalificeerd voor Crufts, 2de plaats in de Yearling klasse op de Crufts in 2010, Winnaar van de Canis Frisiae bokaal op de Kampioenschaps Clubmatch 2010, Nederlands Kampioen, Duits VDH Kampioen, NRW Siegerin 2010

 

In 2012 werd met Blue het laatste Woefdram's nest gefokt. Echter, onze lijnen zijn in veel kennels nog aanwezig en zijn Internationaal verspreid. Woefdram's Made in Holland woont in Duitsland, W.Super Trouper in Finland, W.Sundance in Oostenrijk, W.Safira in Duitsland, Multi.Kamp.W.Whiskey for Romeo in Duitsland, Multi.Kamp.W.Wellington in Rusland, W.Webster in Rusland, Multi.Kamp.W.Up to Date in Rusland, W.The Yellow Treasure in Oostenrijk, W.Ruby Tuesday in Oostenrijk, W.Rhapsody in Blue in Nederland en W.Jet-Black Chelsea in Nederland. Wij zijn trots op onze nakomelingen en wensen de eigenaren veel succes!

Woefdram's Labradors

Naast het opbouwen van een standvastige moederlijn zagen wij het als een uitdaging om nieuwe buitenlandse lijnen binnen te halen d.m.v. reuen.

Willcare Huntmor Gamemaster - Nugy

Een geweldige bruine reu die héél veel voor het ras heeft betekend. Nugy was onze eerste Amerikaanse import en heeft in 2008 en 2009 voor veel nakomelingen gezorgd. Nugy's kinderen staan er om bekend dat ze een geweldig karakter & super gezondheid hebben. Hij is nu met de vut en mag van zijn oude dag genieten.

Nugy Nugy

BISS.Can/Am.Ch.Chablais Marcello - Marcello

Een Canadese import die in Canada en Amerika heel bekend was en BISS.Can/Am.Kampioen werd. Nadat Marcello voor anderhalf jaar in Nederland heeft gewoond, is hij begin September 2011 naar Sandra Tramon Payan van Brodie Clann Labradors in Frankrijk verhuisd. Sandra is altijd een groot fan van hem geweest en heeft prachtige nakomelingen. Het "gezin" van vader, moeder, dochters en zoon werd hierdoor compleet. 2014 is Marcello overleden.

Shadowbrook's Bet on It! - Troy

Troy arriveerde in 2009 vanuit Amerika toen hij 1 jaar oud was. Troy is nooit een showster geweest omdat hij het showen erg saai vindt. Hij maakt liever een lange wandeling of rolt in een modderplas. Echter, als vererver heeft hij zijn stempel gedrukt. Hij is vader in 17 verschillende landen en heeft al 4 nakomelingen die Internationaal Kampioenen zijn en 11 nakomelingen die Nationaal Kampioen zijn en/of titels hebben. Troy is in 2013 een jaartje naar onze Finse vriendin Eva Vilamo van Waterline's Labradors gegaan. Ook in Scandinavië waren de fokkers te spreken over zijn nakomelingen.

 

Int.Sh.Ch. Lux/NL.Ch. Carpenny Micah at Suttonpark BS'12 RS'12 W'12 CW'13 - Micah

Micah, ook wel onze "once in a lifetime" genoemd. Februari 2012 haalden we hem met twee en een half jarige leeftijd in Engeland op. Hij was toen nog geen Kampioen maar de potentie was er zeker. Na een maand bij ons te zijn had hij zijn eerste CAC en rasgroep plaatsing op de show in Leiden al te pakken. De periode die hierna is gevolgd is bijna onbeschrijfelijk. Micah heeft geschiedenis voor het ras geschreven en een behoorlijke indruk achtergelaten. Micah is geïmporteerd onder een lease voorwaarde, dit betekent dat hij in Juni 2013 terug naar zijn Engelse eigenaren is gegaan, Fam.Neachell van Suttonpark Labradors. In de 15 maanden dat hij bij ons was, heeft Micah het volgende behaald in de showring: 1x BIS, 1x Res.BIS, 2x BIS-3, 1x BIS-9, 5x BIG, 9x BOB, 14x CAC, 2x Res.CAC, Rheinland Sieger '12, Dutch Champion, Bundessieger 2012, Winner 2012, Multiple Crufts qualified, Luxembourg Champion, International Show Champion, Club Winner 2013.

Terecht een "once is a lifetime" omdat Micah diverse malen de rasgroep won en hoog scoorde voor Best in Show op Internationale Tentoonstellingen. Dit heeft nog nooit een Labrador in Nederland zo consequent gepresteerd. Eenmaal terug, is hij ook nog Engels Kampioen geworden.

Klik hier om de video van Micah te bekijken waar hij de rasgroep wint in Maastricht!

 

VDH Ch.Time Square Ulysses - Ulysses

Ulysses kwam net als Micah op een lease voorwaarde naar ons in Nederland. Hij verbleef van Mei 2013 t/m Oktober 2014 bij ons en ook hij heeft zijn steentje bijgedragen aan het ras. Ulysses werd met gemak Duits VDH Kampioen en heeft ook in Nederland een BOB en 5de plaats in de rasgroep behaald. Vader in 15 verschillende landen en daarmee een bewezen vererver.

 

Woefdram's Labradors

Fam. Nugteren

Marian Nugteren